فروش ملک مشاعی به دلیل تعدد مالکان دشوار است و به طور کلی تفاوتی بین آنها وجود دارد و معمولاً قیمت فروش در مقایسه با ملکی که فقط یک مالک دارد کاهش می یابد.

برای فروش یک مال مشترک، ابتدا باید تقسیم اموال مشترک را در نظر بگیرید. در مواردی که امکان تقسیم وجود دارد، سهامداران می توانند تقسیم تقاضا کنند و پس از چند مرحله ، اقدام به فروش ملک کنند

اما در بیشتر موارد، شرکا از تقسیم راضی نیستند یا اموال قابل تقسیم یا تفکیک نیستند. در این موارد فروش ملک با مشکلاتی روبرو می شود.

در این مقاله با سایت شهرداد همراه باشید تا نکات مهمی در خصوص نحوه فروش ملک مشاعی برای شما بیان کنیم.

نحوه فروش ملک مشاعی در حالت قابل افراز

در صورت توافق شرکا در تقسیم ملک، ثبت املاک و مستغلات می تواند سند مربوطه را تهیه و صادر کند. و در صورت بروز اختلاف، اگر بنا به صلاحدید سازمان ثبت اسناد ، اموال قابل تفکیک باشد ، شریک متقاضی فروش ملک مشترک باید عملیات ثبت را به اتمام برساند ، سند تفکیک آن را دریافت کرده و سپس اقدام به فروش ملک خود کند.

نحوه فروش یک مال مشترک در یک مال غیر قابل تقسیم

همانطور که گفته شد ، برای بررسی تقاضای فروش کالای مشترک، ابتدا تقسیم آن ضروری است. شرکا باید تقاضای تفکیک مالکیت خود را به اداره ثبت منطقه ارسال کنند.

پس از ثبت درخواست، اداره ثبت نامه ای برای تعیین تفکیک پذیری ملک نامه ای به شهرداری منطقه ارسال می کند؛ (ماده 101 هجری قمری شهرداری) که پس از بازدید شهرداری از ملک، در صورت غیر قابل تفکیک بودن، موضوع به اطلاع دفتر ثبت تحت قوانین شهرداری متعاقباً، طبق ماده 4 قانون شهرداری، اداره ثبت احوال گواهی تقسیم ناپذیری ملک را به متقاضی صادر می کند تا این شخص بتواند املاک خود را از طریق دادگاه بفروشد.


طبق ماده 9 اساسنامه تفکیک و فروش اموال مشاع، پس از صدور گواهی عدم تفکیک دارایی و کامل شدن صلاحیت توسط دادسرا یا دادگاه ، هر مالک مشاعی می تواند برای فروش مشترک به مراجع ذیصلاح دادگاه مراجعه کند. دادگاه با دریافت درخواست دستور فروش، بدون تعیین وقت برای دادرسی، حکم فروش ملک مشاعی را صادر کرده و دادخواست صادر شده برای اجرای احکام مدنی را ارسال می کند.

فروش ملک مشاع بدون اجازه سهامدار

اگر یکی از شرکا کلیه املاک مشترک را به فروش برساند (هم سهام خود و هم سهامداران دیگر)، معامله متناسب با سهم او صحیح است، اما در رابطه با سهم سهامداران دیگر، طبق قانون مدنی، این معامله یک معامله نامشخص محسوب می شود.


اما فروش مال مشترک بدون اجازه شرکا جرم نیست و شرکای دیگر می توانند معامله ربوی را قبول یا رد کنند. اگر شرکا از معامله امتناع ورزند و خریدار از غیر معقول بودن معامله آگاه باشد، حق اعتراض نخواهد داشت. اما اگر از بی فایده بودن معامله بی اطلاع باشد، می تواند قسمت صحیح معامله را نیز فسخ کند.


اگر شریک مالکیت مشترک فقط سهم خود را از دارایی بفروشد، اگرچه این فروش از نظر شرعی صحیح است و هیچ مانعی ندارد. با این حال، پس از انتقال مالکیت، اگر خریدار بخواهد به عنوان مالک جدید در ملک حاضر شود و ملک را با هر عنوانی به اشتراک بگذارد یا تصرف کند اما شریک یا شرکا از این عمل راضی نباشند، می توانند از تصرف آن جلوگیری کنند.


طبق قانون، اگر شریک در مال مشاع سهم خود را به دیگری غیر از شرکای خود بفروشد، حقی برای شرکا ایجاد می شود؛ این بدان معناست که شریک یا شرکا حق دارند بهایی را که خریدار برای سهم مال مشاع پرداخت کرده و صاحب سهم فروخته شده، بپردازند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

صندلی آمفی تئاتر سینما چوب دانلود رایگان فیلم و سریال کالا نیو کیسه راشل ، توری بسته بندی پکیج تابان برق و الکتریسیته اعتماد به نفس امروز دانلود 1000 فایل